Var i den organiserade brottslighetens ekosystem befinner sig sakförsäkringsbolagen? 2023

Välkommen till ett webinar om finansiell brottslighet i sakförsäkringsverksamheter. Gängkriminaliteten och den organiserade brottsligheten blomstrar i vårt land och samhället känns inte lika tryggt längre. Samtidigt är det stark fokus på vad den finansiella sektorn kan göra för att motverka brott och för att minska det ekonomiska flödet till organiserade brottslingar. Vi kan göra mer och vi behöver göra mer!

Fokus för detta webinar är riskmedvetenhet, särskilt utifrån ett sakförsäkringsperspektiv. Försäkringsbranschen utsätts årligen för bedrägerier och trots att vi har ett mörkertal så uppgår siffrorna till miljardbelopp. Ofta går också dessa pengar rakt ner i fickorna på organiserad brottslighet.

Vi kommer under passet bland annat att beröra begreppet näringspenningtvätt, hur organiserade brottslingar kan upprätthålla legala fasader med hjälp av våra varumärken, hur penningtvätt realiseras i ett sakförsäkringsbolag och hur vi genom tidiga kontroller kan säkerställa att vi även inom sakförsäkring ingår rätt affärer.

Talare;

Tara Abdi
Head of Compliance Financial Crime, Länsförsäkringar AB

Information
Datum: 27 oktober
Tid: 08.30 – 10.00
Plats: Online via Teams

Observera att mötet endast är för medlemmar i Compliance Forum. Har du frågor kring ditt medlemskap eller önskar bli medlem så är du välkommen att höra av dig till ts@complianceforum.se