Övervakning av Marknadsmissbruk enligt MAR 2021

Välkommen till ett medlemsmöte om marknadsmissbruk med Peter Hallström, Senior Finansinspektör Finansinspektionen och Elin Holmström, Senior Surveillance Specialist på Nasdaq Trading Surveillance.

Fokus för seminariet är övervakning av marknadsmissbruk (marknadsmanipulation och insiderhandel) där Peter från avdelningen för Marknadstillsyn på FI kommer att berätta om FI:s marknadsövervakning och relationen till EBM samt förväntningarna på institutens marknadsövervakning.

Han kommer även att gå igenom de viktigaste riskerna att ha koll på och vad FI vill att instituten fokuserar på just nu – samt hur man ska hantera svåra case och agera proaktivt för att minska marknadsmanipulation.

Elin Holmström från Nasdaqs Trading Surveillance berättar om deras övervakningsarbete och system för marknadsövervakning samt går igenom praktiska case för vanliga typer av marknadsmissbruk. Hur jobbar man med övervakning i praktiken – och hur upptäcker man och utreder marknadsmissbruk?

Talare

Peter Hallström
Senior Finansinspektör på Finansinspektionen
Elin Holmström
Senior Surveillance Specialist på Nasdaq Trading Surveillance.

Datum: 11 maj
Tid: 08.30 – 10.00
Talare: Peter Hallström, Senior Finansinspektör på Finansinspektionen och Elin Holmström, Senior Surveillance Specialist på Nasdaq Trading Surveillance.
Plats: Online via Teams

Varmt välkommen!
Styrelsen i Compliance Forum

Medlemsmötet är endast för medlemmar i Compliance Forum. Har du frågor kring ditt medlemskap eller önskar bli medlem så är du välkommen att höra av dig till ts@complianceforum.se eller ansöka om medlemskap via hemsidan här!