Annonsplats för företag som söker Compliance Officers

Vänligen kontakta Christina Strandman Ullrich på csu@comhem.se eller Lina Williamsson på lw@complianceforum.se för information om annonsering på denna annonsplats.

 

************************

 

SKANDIA :

 

 

AML-specialist till Skandiabanken

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 400 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark.

Nu söker vi en AML-specialist till vårt huvudkontor i Stockholm.

Din roll

Som AML-specialist på Skandiabanken kommer du att vara ett stöd åt chefen för Penningtvättsavdelningen i arbetet med bankens åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Dina arbetsuppgifter kommer att bl.a. innefatta att:

 

 • Upprätta och säkerställa att interna processer, rutiner och policys fastställs för att tillse Skandiabankens regelefterlevnad på området.
 • Utföra och revidera riskbedömning av Skandiabankens verksamhet i enlighet med gällande krav.
 • Utbilda och stödja verksamheten för att säkerställa kvalitet i granskningsarbetet.
 • Omvärldsbevakning av nya och ändrade regelverk.
 • Säkerställa att uppgifts- och granskningsskyldigheten följs, såsom rapportering av misstänkta aktiviteter till Polismyndigheten.
 • Bevaka Skandiabankens intressen i olika bransch- och myndighetssamarbeten avseende penningtvätt och finansiering av terrorism.

 

Du kommer att arbeta mycket operativt, nära verksamheten och ansvara för utveckling och uppföljning av processer kring kundkännedom och riskbaserad bedömning av kunder, produkter tjänster, distributionskanaler m.m.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig med juridisk examen och med minst fyra-fem års arbetslivserfarenhet inom AML. Vi ser att du har erfarenhet från banksektorn, tillsynsmyndighet och/eller relevant konsultarbete. Viktigt är att du har arbetat praktiskt och verksamhetsnära med AML-frågor. Du har djup kunskap och förståelse för penningtvättsregelverket, finansiell brottslighet och bedrägerier.  

För att lyckas i rollen är det viktigt att du besitter mycket god analytisk förmåga och är drivande, initiativtagande samt har god samarbetsförmåga. Du är pragmatisk och prestigelös, arbetar systematiskt och strukturerat och trivs med att arbeta verksamhetsnära och operativt i en föränderlig miljö. Du är kommunikativ och har en förmåga att förmedla komplicerade förhållanden till omgivningen på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till: maneli.zakipour@sharprecruitment.se För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Maneli Zakipour på tfn 0708-262796.

 

 

 

 

***********************

 

Senior Compliance Officer - Asset Management

Location: Stockholm

Our client, an international asset manager, is looking for a compliance officer for its office in Stockholm. Our client’s operations in the Nordics consist in asset management (approximately 1bn€ under management) and private banking activities.

We are looking for a Compliance Officer who will be responsible for Regulatory Compliance and Financial Crime Compliance.

Requirements:

 • Approximately 7 year work experience gained within the compliance department of an asset manager or working as a consultant in compliance for the asset management industry or for a regulator;
 • Excellent knowledge of the local regulatory environment;
 • Excellent understanding of the asset management industry;
 • Ability to work autonomously;
 • Ability to work in a truly international environment;
 • Team player and flexible in a fast paced environment

Please send cv to hagelsteen@haussmann-es.com

 

 

 

 

 ****************************

 

Sirius söker Compliance Officer

Sirius International Försäkrings AB är verksamt inom internationell återförsäkring. Sirius är det största återförsäkringsbolaget i Skandinavien och en ledande aktör i Europa. Vi är cirka 450 anställda i gruppen som inkluderar kontor i bland annat New York, Bermuda, London och Singapore. Sedan april 2016 ägs Sirius av CMIG International, ett Singapore-baserat investmentbolag.

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten ingår i Compliancefunktionen som leds av Chief Compliance Officer och utgörs av två medarbetare.

Tillsammans utformar ni en plan för verksamheten och fördelar arbetet emellan er. Chief Compliance Officer rapporterar till ledning och styrelse.

I tjänsten har du ett nära samarbete med Juridikfunktionen och Riskfunktionen liksom med många andra delar av organisationen, både i Sverige och i andra länder verksamhet bedrivs.

Du har ansvar för att förvalta och utveckla ett system där samtliga interna styrdokument och policies finns samlade.

I rollen ligger att både verka vägledande och kontrollerande. Du arbetar med att utbilda medarbetare och att stödja verksamheten inom regelefterlevnad.

Du håller dig uppdaterad på vad som händer inom relevanta regelområden.

 

Utbildning/bakgrund

Du har en relevant akademisk examen, företrädesvis inom juridik eller ekonomi

Du har arbetat i några år som Compliance i den finansiella sektorn. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet från försäkringsverksamhet. Du kan även ha arbetat med försäkringsjuridik eller med tillsyn på Finansinspektionen.

Det är viktigt att du är en skicklig kommunikatör, både i muntlig och skriftlig form och på svenska och engelska.

 

Personliga egenskaper

Du har bra eget driv och är beredd att fatta beslut, ta initiativ och sätta igång aktiviteter.

Du har en god analytisk förmåga.

Du är ansvarsfull och observant på mål och fastställd kvalitet liksom ser till att normer för kvalitet och produktivitet upprätthålls.

Du är lyhörd och smidig i umgänget med andra, visar respekt och har lätt att samarbeta.

Du har ett stort engagemang och motiverar dig att arbeta hårt för att nå målen.

 

Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-938766.

Sök tjänsten 

************************

 

Ålandsbanken söker Compliance Officer 

Vi söker en Compliance Officer till avdelningen Compliance, Operativa risker & Säkerhet vid huvudkontoret i Mariehamn.

 

I denna position får du god insikt i bankens verksamhet och arbetet inom olika avdelningar i både Finland och Sverige. Du kommer att arbeta med Compliancerelaterade aktiviteter i samarbete med hela Ålandsbankenkoncernen tillsammans med bankens Compliancefunktion.

 

Till ditt arbete hör planering, koordinering, genomförande och dokumentering av olika aktiviteter och processer som är nödvändiga för att säkerställa regelefterlevnad inom Compliance ansvarsområden. Dina arbetsuppgifter består av Complianceuppgifter såsom: identifiering av Compliancerisker, framtagande av interna regelverk, utbildning och kommunikation, rådgivning, uppföljning av regelefterlevnad, utredning av incidenter, kontakt med tillsynsmyndigheter och rapportering.

 

Vi söker dig som är en självgående och driven lagspelare med hög integritet och som trivs i en föränderlig miljö. Du är en proaktiv och lösningsorienterad person med hög arbetsmoral. Vidare har du ett ansvarsfullt och strukturerat arbetssätt och kan se helheten. Akademisk utbildning, helst med juridisk inriktning, och gärna 5–10 års arbetserfarenhet från bank och/eller finansbranschen. Du kan svenska och engelska samt förstår och kan läsa finska.

 

Placeringsort är Mariehamn.

 

Frågor om tjänsten besvaras av avdelningschef Sari Grenman, sari.grenman@alandsbanken.fi, tfn +358 (0) 40 550 3568 eller HR-specialist Tina Helsing-Öman, tfn +358 (0)204 29 011. Välkommen med din ansökan och CV genom att besöka vår hemsida www.alandsbanken.fi/jobb senast 28.02.2017.